Een digitaal leermiddel voor het bewegingsonderwijs!

START GYMWIJZER!

START VOLGWIJZER!

Wat is GYMWIJZER! ®

Wat is GYMWIJZER! ®

De gym-app (en deze website) bevat korte instructie-filmpjes van activiteiten op verschillende niveaus, die zowel door individuele- als groepen leerlingen tijdens de les bekeken kunnen worden. Het bekijken kan zowel online als gedownload op het apparaat, waardoor het ook zonder internetverbinding in de zaal te gebruiken is.
VO-versies zijn in de maak. Ook online zijn alles video’s en kijkwijzers te vinden op www.gymwijzer.nl.

Het team dat GYMWIJZER! ® heeft ontwikkeld bestaat uit Harry van der Meer (MeerGym), Pascal Mariany (Mariany Design), Mark Schutte en Geert Pel.

Harry en Mark hebben vakinhoudelijk de gym-app vorm gegeven. Harry heeft de 6 niveaus opgesteld en dit heeft gezorgd voor een goede onderverdeling voor de kinderen om op eigen niveau te kunnen oefenen. Harry, Mark en Geert hebben de filmpjes en kijkwijzers gemaakt. Met de 40 jaar ervaring van Harry, de kennis van Mark en Geert van kijkwijzers en Pascal met de combinatie ICT en bewegingsonderwijs zijn deze website en de apps tot stand gekomen.

Op dit moment bestaat het team van GYMWIJZER! ® uit Harry van der Meer, Geert Pel, Sven van der Meer en Thomas Voorend.

Het ontstaan van het idee voor GYMWIJZER! ®
Het idee is al in 2009 ontstaan toen Pascal op de HAN ALO Nijmegen zijn kennis en passie in ICT wilde combineren met zijn net vergaarde kennis van het bewegingsonderwijs. Pascal’s scriptie-onderzoek heeft bewezen dat een digitaal leermiddel een hoger rendement heeft op het coöperatief leren in het bewegingsonderwijs, dan een lesbrief op papier. De werktitel is van 2009 tot 2013 Visueel Leren Bewegen geweest. Samen met Harry is er gekozen voor de naam GYMWIJZER! ®. Klinkt toch net wat beter, niet?

Kick-off en overhandiging
Vol trots presenteerden we met z’n drieën beide gym-apps aan de voorzitter van het KVLO (van links naar rechts, Pascal Mariany, Jan Rijpstra (voorzitter KVLO en burgermeester van Noordwijk, Harry van der Meer, Gerben van Duin (wethouder):

Kick-off KVLO
RTV Noord-Holland is op bezoek geweest tijdens een gymles van Harry. Hierover is een leuke reportage gemaakt:

Het artikel is na te lezen op de site van RTV Noord-Holland.

Nu ook als App verkrijgbaar voor offline gebruik!

gw-darkGYMWIJZER! ®
IOS
Android

De gym-app bevat, net als de website, korte instructie-filmpjes van activiteiten op verschillende niveaus, die zowel door individuele- als groepen leerlingen tijdens de les bekeken kunnen worden.

Er is wel een belangrijk verschil met de website! Het bekijken kan zowel online als gedownload op het apparaat, waardoor het ook zonder internetverbinding in de zaal te gebruiken is. En de app is tweetalig: Engels en Nederlands.

 

 

 

 


Nog een gym-app: De Lesbrieven App

Naast al dit moois is er nog een gym-app. Vorig jaar (2015) in maart is de gym-app De Lesbrieven gelanceerd. Deze app is een compleet vakwerkplan bewegingsonderwijs in het PO voor in de broekzak! Handig voor groepsleerkrachten en vakleerkrachten bewegingsonderwijs.
De (vak)inhoud is vormgegeven door Harry van der Meer en Dennis Louter en de technische kant en het design is gerealiseerd door Mariany Design.

dlDe Lesbrieven App
IOS
Android
Windows Mobile