free-trial

GYMWIJZER! ®

Een digitaal leermiddel voor het bewegingsonderwijs!

START GYMWIJZER!

START VOLGWIJZER!

Volgwijzer!

Het LVS voor het bewegingsonderwijs VolgWijzer! 1.0  is vanaf heden beschikbaar!

Met trots presenteren wij u LVS VolgWijzer! Dit leerlingvolgsysteem (LVS) is ontwikkeld vanuit de visie dat gym een leervak is en dat plezier de basis is tot leren. Wanneer kinderen op een veilige en ontspannen manier door de gymzaal kunnen bewegen, zullen de leeropbrengsten hoger zijn.

Lees verder

Nascholingsmiddag bij Zaan Primair

Hoe gebruik je een IPad in de gymles op de basisschool!

 

 

Theoretisch deel in het klaslokaal Praktijkdeel in de gymzaal

Eind augustus heeft MeerGym wederom een zeer geslaagde nascholing verzorgd. Deze keer waren we uitgenodigd door de vakgroep van Zaan Primair uit Zaandam en omgeving.

 

Kernwoorden bij de feedback na afloop waren:

  • mooie overzichtelijke apps
  • eerste indruk is grandioos!
  • ga ik zeker gebruiken
  • heb inmiddels het praktijk deel al toegepast
  • duidelijke uitleg van de apps
  • de combinatie met een  leerlingvolgsysteem kan handig zijn.

Lees verder

De eerste twee bewegingsactiviteiten GYMWIJZER! ® 4.0 staan online!

De eerste twee bewegingsactiviteiten GYMWIJZER! ® 4.0 staan online!
In het afgelopen schooljaar zijn de 24 beweegactiviteiten van GymWijzer! 1.0 uitgebreid met 2 niveaus. Aan elke activiteit is een niveau starter en niveau gevorderd toegevoegd. Daarnaast zijn er binnen een aantal niveaus meer ‘variaties’ gefilmd en beschreven. Van een groot aantal al bestaande filmpjes zijn verbeterde opnames gemaakt. Naast de nieuwe filmpjes zijn uiteraard ook de kijkwijzers voor de leerlingen en docenten toegevoegd en/of aangepast.

Het streven is om op 1 september alle 24 beweegactiviteiten op de website te hebben geplaatst. Vóór 1 januari 2018 willen we de versie GymWijzer! 4.0 beschikbaar hebben in de App GymWijzer! (IOS en Android).

De 6 niveaus van GymWijzer! 4.0 zijn vervolgens het uitgangspunt voor het LVS VolgWijzer!, wat op dit moment nog in ontwikkeling is.

U kunt nu gebruik maken van de 30 dagen trial om alle video’s te zien

 
 
 
 
 
 

Aandacht voor GYMWIJZER! ® en MeerGym in Sport Knowhow XL

Logo Sport Knowhow XL

  

Gym Wijzer! leert bewegingen aan met instructiefilmpjes

door: Thomas van Zijl | 4 mei 2017

Goed bewegen blijft het belangrijkste in de gymles, maar bij de app GYM WIJZER komt goed kijken naar bewegingen zeker op de tweede plaats. Basisschoolleerlingen leren via die app nieuwe technieken en vaardigheden aan de hand van korte instructiefilmpjes. Initiatiefnemer Harry van der Meer, sinds 1977 als vakleerkracht actief in het bewegingsonderwijs, ziet het enthousiasme voor deze methode groeien onder zijn collega’s.

Lees verder bij deze pagina van Sport Knowhow XL

 

Verslag presentatie ALO

Op woensdag 22 maart hebben Harry van der meer en Geert Pel, beide van het team MeerGym, de app ‘GymWijzer!’ en ‘De Lesbrieven’ gepresenteerd aan de 1e jaars studenten van de ALO Amsterdam.
Hieronder een verslagje van Ton de Ruijter, Hoofd stagebureau ALO Amsterdam.
Lees verder

App presentatie op de ALO

Alle studenten 1e jaars van de ALO Amsterdam krijgen op woensdag 22 maart uitleg over het gebruik van een Ipad in de gymles op de basisschool.
De Apps De Lesbrieven en GymWijzer! staan sinds dit schooljaar op de verplichte literatuurlijst van deze ALO studenten.

Voor meer informatie kunt u hier de uitnodiging lezen

Promocodes voor de app GYMWIJZER! ® in de Google Play Store

Het is gelukt om de app van GYMWIJZER! ® voor Android te updaten, zodat het downloaden van filmpjes werkt voor offline afspelen. Dus wanneer er slechte of geen WiFi is in de gymzaal en de filmpjes zijn van te voren gedownload, spelen deze soepel af!

Er is een handvol mensen die de app al gedownload hebben, maar dat deze niet goed werkt. Wij bieden onze excuses aan en bieden een promocode aan om de app gratis te downloaden van de Play Store. Dit geldt alleen voor de mensen die de app in het verleden al gekocht hebben. Neem in dit geval contact op via info@gymwijzer.nl.